Post-2015

NGO FORUM fortsætter med at følge Post 2015 arbejdet i 2014. Arbejdet er kommet over i en ny og mere medlemsstyret form, der er dannet en arbejdsgruppe af interesserede medlemmer, der koordineres  fra 92-gruppen.

I løbet af vinteren 13-14 har hovedfokus været på de ti møder, der i alt afholdes i de såkaldte Open Working Groups i FN-regi, der har haft som formål at opstille en række principper for samkøring af SDGer og MDGer. Disse har indtil videre ført til at der er kommet et såkaldt "Focus area document". Det kan læses her

Dokumenter fra de mange OWGmøder er samlet på dette link:

https://sustainabledevelopment.un.org/owg10.html

 

Henrik Nielsen deltog i et af disse møder, den sjette session i December 2013. Man kan læse hans rapport her.

NGO FORUM har, i 2013, i samarbejde med 92-gruppen, Concord Danmark og netværket FORDI, formuleret en position i forhold til en opfølgning af MDGerne, der løber frem til 2015. Arbejdet skal spille ind i forhold til hovedsageligt tre spor, der kører.

Læs positionspapiret på dansk HER

Og på engelsk HER

FN "High Level Panel of Eminent Persons" har nu barslet med deres længe ventede rapport. Se rapporten HER. Der blev d. 3/6 afholdt et medlemsmøde hvor rapporten blev diskuteret af Jan Vandermoortele, Lars Engberg-Pedersen og Henrik Nielsen. Henriks powerpoints kan man kigge på HER

Styregruppen har, med Knud Vilby som skribent, fået en kronik i politiken, med formændene for netværkene som forfattere.

Henrik skrev også for nylig en kommentar i Information, som man kan læse HER

Post-2015 styregruppen laver updates omkring arbejdet, som du kan følge. Skriv til Henrik Nielsen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at få dem tilsendt.

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa NGO FORUM - Tlf. 61704972 - c/o FDF Rysensteensgade 3 1564 København V bas@ngoforum.dk