Finance for Development

Development Effectiveness er ikke længere en  hovedprioritet for NGO FORUMs arbejde med "Globale Tendenser", men er blevet udviklet til et emne om Finance for development.  Der er ved at blive udarbejdet ny arbejdsplan for 2014. 

I 2014 vil reglerne for hvad der skal kunne "tælle" som udviklingsbistand i OECD/DAC-regi. NGO FORUM fik allerede sidste år lavet et papir, der opsummerer, hvilke bevægelser, der er i gang. Papiret kan hentes her.

Finance for development er en videreudvikling på de tanker der kom frem på Busan-mødet i 2011 og efterfølgende som en række principper, der blev vedtaget i Siem Reap.(Se Siem Reap dokumenterne

Som det nævnes i NGO FORUMs papir, bliver 2014 et år hvor de regler for hvad, der kan "DAC'es" som bistand vil blive taget op til revision. NGO FORUM vil følge denne udvikling tæt, da det kan få ret vidtrækkede betydning for den internationale "aid architechture".

 

Tidligere under Development effectiveness har vi bl.a. afholdt en række møder:

  • Et møde med Michael Edwards d. 22-23 august. (Hent Michael Edwards' oplæg her)
  • Et møde med Rigsrevisionen og UM, hvor vi diskuterede, hvordan vi sammen løfter udfordringen omkring nye rapporteringskrav for NGO FORUMs medlemmer.
  • Et møde med Colin Nee fra BOND, der fortalte om hvordan de har tacklet krav om "Results-based management og "Value for Money". (Læs referat af de to møder med UM og Rigsrevisionen og Bond)

I forbindelse med et møde afholdt d. 4. juni 2013 med Morten Knudsen og Steen Nepper Larsen skrev Henrik Nielsen et Oprop på Ulandsnyt om resutatorienteringens tyranni. Det kan læses HER

 

 

Relevante referencer om Development Effectiveness

    Generelle hjemmesider       Før og efter Busan
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa NGO FORUM - Tlf. 61704972 - c/o FDF Rysensteensgade 3 1564 København V bas@ngoforum.dk