LGBT i Syd

LGBT i Syd (Lesbians, Gay men, Bisexuals and Trangendered person) arbejder for at sætte fokus på LGBT-rettigheder, udbrede kendskabet til til LGBT i udviklingsarbejde og at tilbyde viden om, hvordan danske organisationer sammen med deres partnere i Syd kan arbejde med dette følsomme emne.

Diskrimination og forfølgelse på grund af seksuel orientering eller kønsidentitet er udbredt i mange af de udviklingslande, som Danmark samarbejder med. Flere steder er homoseksualitet kriminaliseret, og lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner er blandt de mest udsatte befolkningsgrupper. Samtidig er der voksende opmærksomhed omkring minoriteter inden for seksuel orientering og kønsidentitet, og LGBT-personer begynder i stigende grad at organisere sig.

LGBT i Syd sigter mod at bringe dansk bistandspraksis på højde med Danmarks nabolande ved at:

  1. udvikle en LGBT-webportal LGBTnet.dk, der kommer til at rumme introduktion til feltet, eksempler på best practices, relevante dokumenter for LGBT-rettigheder, oversigter over udviklingslandes lovgivninger, eventuelle LGBT-organisationer i regionerne, toolkits samt andre relevante oplysninger om emnet.
  2. udvikle en dansk LGBT-håndbog målrettet praktikerne i de danske NGO’er

Projektet forventes fulgt op af en konference på Christiansborg samt direkte Syd-rettede aktiviteter.

Herunder kan du læse LGBT i Syd ansøgning, akvitetsplan og afsluttende rapporter:

2012

Kontaktperson: Julie Breinegaard
Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs meget mere på LGBTnets hjemmeside

LGBT_logo_opt

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa NGO FORUM - Tlf. 61704972 - c/o FDF Rysensteensgade 3 1564 København V bas@ngoforum.dk