Ansvarlighed i humanitær praksis

”Ansvarlighed i humanitær praksis” (Accountability in Action) adresserer en meget aktuel, global humanitær dagsorden med fokus på effektivitet og transparens i katastrofebistanden og ansvarlighed overfor de mennesker og lokale organisationer, som bistanden skal komme til gode. Det overordnede mål for initiativet er at sikre større ansvarlighed/ ”accountability” i humanitærbistand og relateret udviklingsarbejde, gennem erfaringsudveksling mellem danske NGOer og praktisk træning/undervisning. Dette forventes at bidrage positivt til kapacitet opbygning af NGO’er, og understøtte den ”certificeringsproces”, som NGO’er fremover skal gennemgå for at modtage støtte til at arbejde med humanitær bistand. Forløbet vil fokusere på at arbejde med accountability i praksis, og henvender sig til praktikere, som gennem konkrete redskaber og viden deling med andre praktikere vil blive klædt på til at inkorporere accountability principper i det daglige arbejde med at udvikle og implementere projekter.

De forventede overordnede resultater er:
• at danske NGO’er udvikler kapacitet til at udarbejde et ”accountability framework” for deres respektive organisationer
• at hver deltagende organisation udvikler en egen handlingsplan for hvordan organisationen og lokale samarbejdspartnere kan styrke arbejdet med ”accountability i praksis”
• styrket programmæssigt niveau
• at sikre vidensdeling/læring mellem danske NGO’er og nationale/ lokale civilsamfundspartnere med forskellige erfaringer fra ”good practice” i felten, med særlig vægt på ansvarlighed overfor og inddragelse af modtagere af nødhjælp/ lokale partnere.
• Initiativet forventes endvidere at bidrage positivt til kapacitetsopbygning af NGO’er og understøtte den ”certificeringsproces”, som NGO’er fremover skal gennemgå for at modtage støtte til at arbejde med humanitær bistand.

Herunder kan du læse ansøgninger, årsrapporter og høringssvar fra initiativet Ansvarlighed i humanitær praksis:

       2014             
   

Kontaktperson: Alice Moltke Ladekarl

E-mailDenne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa NGO FORUM - Tlf. 61704972 - c/o FDF Rysensteensgade 3 1564 København V bas@ngoforum.dk