Agro-økologisk netværk

Agro-Økologisk Netværk er et netværk for organisationer, der arbejder med økologiske og/eller aspekter af agro-økologiske / bæredygtige landbrugsmetoder sammen med deres partnere i Syd, som en væsentlig del af deres fokus.

Gennem Agro-Økologisk Netværk opbygger medlemsorganisationerne deres faglige og til dels organisatoriske kapacitet samt indgår i kontinuerlig vidensdeling og -opbygning, hvilket styrker medlemsorganisationernes roller i forhold til deres partnerorganisationer i Syd. Den målrettede indsats indenfor netværket med at monitorere og indgå i sparring og dialog med hinanden om arbejdsformer og organisatorisk kapacitet kvalificerer medlemmerne til at indgå i mere effektive og udbytterige samarbejdsrelationer som højner arbejdet i Syd.

Agro-økologisk landbrug er landbrugsformer, hvor man benytter sig af dyrkningsmetoder, som opbygger og bevarer jordens frugtbarhed og det omgivende miljø, skåner sårbare økosystemer, integrerer forskellige afgrøder, husdyr og planter i en diversificeret produktion, og ikke gør brug af kemisk fremstillede giftstoffer, kunstgødning og genetisk modificerede organismer.
Agro-økologiske landbrugssystemer indgår i værdikæder på forskellige niveauer og benytter sig primært af metoder og materialer som ikke er patenteret, øger biodiversitet og diversificering af afgrøder, fokuserer på øget lokal fødevareforsyningssikkerhed gennem selvforsyning og indkomstgenererende aktiviteter og imødekommer fremtidige generationers interesser gennem opbygningen af at bæredygtigt landbrug, både hvad angår sociale, økonomiske, økologiske og institutionelle aspekter af bæredygtighed.

Herunder kan du læse AØNs ansøgninger og afsluttende rapport:

       2011        2012

Kontakt: Per Rasmussen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Læs meget mere på Agro-Økologisk Netværks hjemmeside.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa NGO FORUM - Tlf. 61704972 - c/o FDF Rysensteensgade 3 1564 København V bas@ngoforum.dk